31.03.2017

Zasedanje občinskega otroškega parlamenta

V petek, 24. 3. 2017 smo v prostorih Osnovne šole Ankaran prvič kot samostojna šola organizirali zasedanje občinskega otroškega parlamenta.

Otroški parlament je javna tribuna otrok na temo, ki jo osnovnošolci izberejo na državnem otroškem parlamentu. Poleg učencev in delavcev šole, so na zasedanju sodelovali še predstavniki lokalne skupnosti ter predstavniki športnega in turističnega društva. V okviru 27. otroškega parlamenta, na temo Otroci in načrtovanje prihodnosti, smo se posvečali predvsem temi trajnostnega razvoja. Že pred zasedanjem smo se na šoli veliko pogovarjali o temi, v vseh razredih so potekale delavnice, prav tako na temo ohranitve našega planeta. Svoja razmišljanja smo predstavili na plakatih. Izmenjali smo si predloge o tem, kako bi mi lahko, in kako bomo prispevali k ohranitvi našega okolja.

V naslednjih šolskih letih si želimo predvsem ozaveščati lokalno in širšo javnost o pomenu ločevanja odpadkov in ohranjanja čistega lokalnega okolja. V okviru šole bomo organizirali  čistilne akcije, organizirali bomo izmenjevalnico oblačil in igrač, smučarske opreme, izmenjavo pustnih kostumov, organizirali bomo dan prihoda v šolo peš ali s kolesom, trudili se bomo zmanjšati količino odpadne hrane na šoli. Vsebine trajnostnega razvoja in ohranjanja naravnih virov bomo vključevali v procese učenja na šoli.                                                                              

Zarja Černe, Melanija Ačko Jarkovič in mentorica OP Mateja Rejc



Fotogalerija