01.02.2017

Utrinki iz leta 2016 (1)

Posredujemo vam zapis o taboru nadarjenih učencev 21.-23. 9. 2016 v Kortah.

Tabor nadarjenih učencev

V sredo, 21. 9. 2016, smo se učenci, prijavljeni na tabor, zbrali ob 8.00 pred OŠ Koper in se z avtobusom odpravili v Korte, natančneje v hostel Stara šola. Takoj po prihodu smo se razdelili po sobah. Nato je sledila malica. Pred predstavitvijo programa in poteka tabora smo imeli še nekaj prostega časa.

Na predstavitvi smo izvedeli, da  je tema tabora v letu 2016 elektrika, in prejeli nekaj osnovnih informacij o tem. Izvedeli smo tudi to, da bomo imeli naslednja dva dneva delavnice, v katere smo se vpisali. Prvi dan smo zaključili s predavanjem o elektriki, njenem pridobivanju in porabi. Naslednji dan smo pričeli delo v delavnicah že dopoldan in z njim nadaljevali tudi popoldan. Zvečer smo se zabavali z igranjem družabnih iger. Zadnji, tretji dan, smo dopoldan še izpopolnjevali skupinske predstavitve ustvarjenih izdelkov. Popoldan pa so že prišli naši starši. Predstavili smo jim narejeno in se zadovoljni odpravili domov.

Predstavitev delavnice Kaj me trese

Na delavnici s temo elektrike in človeškega telesa smo počeli veliko različnih stvari. V prvem dnevu delavnic smo izdelali model možganov iz papirja in raziskovali, kako si človeški možgani najlažje zapomnijo podatke (npr. učno snov). Ugotovitve so bile za vse zelo presenetljive. Na koncu smo svoje delo predstavili v obliki videa, ki smo ga izdelali v zadnjem dnevu.                                                                                                                       

                                                                                                                  Zarja Černe, 9. a