26.01.2021

ŠPORTNI DAN NA DALJAVO 11.1.2021

ŠPORTNI DAN NA DALJAVO

 

 

Izvedba pohoda z dodatnimi vajami za razvoj motoričnih sposobnosti:

  • čas: sobota, 9. januarja 2021,
  • kraj: pohod v okolici Ankarana,
  • trajanje aktivnosti 1 ura in 27 min,
  • prehojena razdalja 6.36 km oziroma 10.235 korakov,
  • povprečna hitrost  4.4 km/h.

 

Opis:

V soboto popoldne sem se z družino odpravila na pohod po okolici. Startali smo doma, v centru Ankarana. Med pohodom smo naredili 5 postaj z vajami - seznam:

  1. postaja: sklop 10 gimnastičnih vaj za ogrevanje (na plaži Pri študentu),
  2. postaja: 3 x vzpon in spust po 67 strmih stopnicah (nad divjo plažo pred Debelim rtičem),
  3. postaja: kratek šprint na razdalji 30 m – 2 seriji (na območju Zdravilišča Debeli rtič),
  4. postaja: sonožni počepi na mestu s poskokom – 10 ponovitev in zarisana trim steza s tekom, poskoki, počepi (pred Centrom Obala, Debeli rtič), 
  5. postaja: sklece – 10 ponovitev, počepi – 10 ponovitev (nad vinogradi).

 NEŽA STOPAR, 6. A




Z mojimi starši, teto in bratrancem smo se odločili, da se bomo za športni dan odpravili k Ušesom Istre. Pohod mi je bil zelo všeč. Izvedela sem veliko zanimivih informacij kot na primer: če se ob popolni tišini nasloniš na steno (na tisto kjer so moje slike vzete) se menda sliši nekaj zelo posebnega, vendar na žalost midva z bratrancem tega nisva uspela slišati :( . Izvedela sem tudi, da tam gnezdijo ogrožene in posebne vrste ptic (puščavec), zato je  pri tistih zidovih treba govoriti tišje. Ampak na žalost smo prispeli tam ravno, ko so bili tam že drugi precej glasni obiskovalci. Na srečo sem še zmeraj s kotičkom  mojega očesa videla ptico, ki je priletela v svoje gnezdo. Imeli smo tudi manjši piknik (seveda ne ravno tam, da ne bi motili nikogar). Imeli smo sendviče in prav prijetno topel čaj. Zelo mi je bila tudi všeč gozdna pot, vendar smo na začetku veliko hodili ob robu česar me je bilo malce strah. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko smo si šli ogledati bunker v katerega si preko lestve lahko splezal noter (sploh ni bil globok, kot sem ga mogoče opisala). Cel sprehod je bil tako zelo poseben saj sem se naučila veliko novih dejstev in se naužila svežega zraka ter ogleda na čudovita živali in naravo.

 

Gaja Kejžar, 6. a

Fotogalerija