27.11.2019

Šola v naravi CŠOD Kavka - 7. razred

7. a razred je pričel s Šolo v naravi na CŠOD Kavka nad Kobaridom. Prvi dan smo bili že zelo aktivni. V Kobaridu so nam predstavili ribogojnico in znano Kobariško blato. Nato smo se namestili v domu Kavka in spoznali nove prijatelje iz osnovne šole Grosuplje. Spoznali smo osnove Prve pomoči in izkoristili lepo jasno vreme za nočni sprehod in opazovanje nočnega neba. Zbudili smo se v hladno torkovo jutro in se odpravili na pohod po grebenu Kolovrata. Obiskali smo tudi muzej 1. svetovne vojne na prostem. V popoldanskem času smo se sprehodili do bližnjega gozda in spoznavali drevesa, gobe, plodove... Dan smo zaključili s skupinskimi igrami in predstavitvijo svojega domačega kraja.

Vreme je sončno in mi se imamo lepo.

Tretji dan poln megle in dežja. Mi se ne damo. Dopoldan smo se, kot pravi Robin Hood, urili v lokostrelstvu. Vsi smo zadeli tarčo. Preizkusili smo se v kulinaričnih spretnostih, pripravili smo slastne kobariške štruklje. Po kosilu smo si nadeli pelerine in obuli pohodniške čevlje ter se odpravili na dež in blato raziskovat bližnji potok. Dan smo zaključili z zabavnim večerom in petjem. 

Prosti čas namenimo druženju z novimi prijatelji in izdelovanju zapestnic.

Hitro, prehitro je prišel četrtek, predzadnji dan našega druženja, zabave in poučnih ur v naravi. Navajeni na dež in blato smo se tudi ta dan odpravili na čudovit sprehod, mimo Nebes, do beneške vasi Livek. Popoldan smo se podali v Kavkno jamo in občudovali vse njene naravne lepote. Poslušali smo legendo in po njej, z vsemi našimi talenti, zaigrali senčno igro s prstnimi lutkami. Vila ''Kolovratka'' pa nas je presenetila z zakladom. 

Zadnji večer smo pripravili sami, z nastopi in plesom.

Pred odhodom domov se odpravimo še enkrat v Kobarid, v muzej 1. svetovne vojne.

Sonce, dež, sploh ni pomembno, nam je lepo, saj se cel teden že zabavamo.

Fotogalerija