19.04.2018

Soki s projektom »20 za 20« v Ankaranu ​

Izvedeli smo za projekt, ki je namenjen šolam s posluhom. Ker menimo, da smo in vrtec in šola s posluhom, smo se prijavili znanemu bobnarju Marku Soršku Sokiju. On je namreč ugotovil, da slovensko glasbeno sceno obvladuje že polnih 20 let in odločil se je, bobnarski rojstni dan praznovati nekoliko drugače in sicer z glasbeno– dobrodelnim projektom “20 za 20”. Z dvajsetimi slovenskimi izvajalci je Soki posnel 4-urni dokumentarni DVD “20 za 20”, kjer je vse izvajalce obiskal na koncertu ali vajah, z njimi odigral en "komad", izvedel intervju, vse skupaj pa je zabeležila kamera. Spomladi 2014 je izšel DVD in od tega dne dalje se je glasbena prihodnost številnih slovenskih osnovnih šol korenito spremenila in še vedno se spreminja.

Namreč DVD ni klasično romal na prodajne police. Svoje mesto je našel na skrbno izbranih točkah po Sloveniji, kjer je zanj še danes moč oddati donacijo. V letu dni se je preko donacij zbralo toliko sredstev, da je Soki v šolskem letu 2014/2015 obdaril 13 slovenskih osnovnih šol, ki so prejela glasbila v povprečni vrednosti 1000 €. Do danes je Soki na ta način obdaril že veliko šol in mi smo dvainosemdeseta.

Dogodek je bil za naše učence skrivnost. Napolnjeni s pozitivno energijo smo Sokija priklicali z glasnim topotanjem in pričel se je pravi glasbeni žur. Soki nam je predstavil svoj projekt »20 za 20« in k igranju povabil učence, nato nam je razkril, da so prinešena glasbila darilo za nas. Naše veselje in hvaležnost sta bila neizmerna. 


Srečni smo, da nas je izbral in močno nam je všeč njegov slogan, ki pravi:


ZMAGUJTE Z NAMI,

MI GREMO DO KONCA!

…IN NA KONCU BOMO ŠE ZMERAJ IGRALI ROCK’N’ROLL.

Naj bo tako. Kaj pravite?

Željka Ličan Adamčič, 

ravnateljica OŠV Ankaran

Fotogalerija