02.09.2019

Prvi šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci,

najprej bom lepo pozdravila prvošolce in jim zaželela dobrodošlico. Od danes naprej imamo 22 novih učencev, prvošolcev OŠ Ankaran.

Upam, da Vas, začetek novega šolskega leta veseli in motivira. Če ni tako, Vas lahko potolažim, da smo tu zato, da s skupnimi močmi, dialogom in sodelovanjem marsikaj rešimo, saj sem prepričana, da si vsi želimo, da bi naši učenci, postali dobre, samostojne in odgovorne osebe. 

Zatorej zajadrajmo s polnimi jadri v novo šolsko leto z dobro voljo in pripravljeni na delo.

Verjemite, da si zaposleni, prav tako kot vi, učenci in starši, želimo, da bi bilo na poti pred novimi izzivi čim manj ovir. A nikar si pred njimi ne zatiskajmo oči. Tukaj smo, zato da jih obvladujemo in premagujemo. Predvsem pa smo tu zato, da bi se česa novega naučili in zato je potrebno predano delo, skrbno urejanje in nošenje potrebščin ter redno pisanje domačih nalog.

Uspešnega dela šole si ne predstavljamo brez podpore in sodelovanja staršev. Tudi v letošnjem šolskem letu želimo strpnega, odkritega in ustvarjalnega sodelovanja z vami, spoštovani starši. Vabimo vas, da se udeležujete roditeljskih sestankov, pogovornih ur in predavanj, ki jih organiziramo za vas.

Ne pozabimo, da šola deluje tudi s pomočjo vseh strokovnih delavcev, tehničnega in administrativnega kadra. V vrtcu in šoli delujemo kot strokoven in odgovoren kolektiv. Mi smo kolektiv,ki se bo z dobro voljo, strokovnostjo, medsebojnim sodelovanjem in podporo trudil realizirati  zastavljene cilje.

Dragi sodelavci, povedala Vam bom enako kot lani, ker v tem delu ni sprememb, in sicer naj nas vodita v našem skupnem življenju ljubezen do otrok in poklica, ki ga opravljamo. Prepričana sem, da sku­paj zmoremo ustvaritiveliko dobrih stvari. 

Vsak začetek novega šolskega leta v meni že 40 let vzbujaradovednost, me motivira in veseli in to želim, da bi občutili tudi vi, da bi vam prvi šolski dan postal praznik, praznik spoznavanja, raziskovanja, druženja, prijateljstva, praznik znanja. 

Vsem učencem, staršem in delavcem OŠV Ankaran želim uspešno in posebno lepo šolsko leto 2019/20. 


Željka Ličan Adamčič,

ravnateljica OŠV Ankaran



Fotogalerija