23.09.2019

Predavanje Igorja Sakside

Spoštovani starši, 


vabimo Vas k poslušanju prof. dr. Igorja Sakside v četrtek, 26. 9. 2019 ob 17.00. 

G. Saksida je ugleden raziskovalec mladinske književnosti srednje generacije, ki v svojih delih nova dognanja in spoznanja predhodnikov združuje s sodobnimi teoretskimi izhodišči. Je dolgoletni predavatelj na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in Kopru.

Pri pedagoškem delu se zaveda, da ustaljeni načini spodbujanja branja pri mladih očitno ne delujejo najbolje. V družbi, kjer bralne navade niso več vrednota, išče načine, kako bi mladim v duhu časa približali literaturo in tudi kritično razmišljanje ter vplivali na njihovo razgledanost, predvsem pa na osredotočeno razmišljanje, kakršno se v dobi interneta zaradi razpršene pozornosti zdi vedno težje dosegljivo.

Predavanje, ki bo potekalo v jedilnici šole, bo osredotočeno na bralno pismenost, v njem bo poudarjen pomen visokih pričakovanj, kulture dela in dosežkov ter načela, da otroci poznajo in uporabljajo ustrezne strategije branja in učenja. Pri vsem tem otrokom lahko pomagamo tudi starši kot bralni zgled tako, da jih spodbujamo k učenju ter s svojim sodelovanjem z učiteljem dosežemo cilje pouka bralne pismenosti.





Pričakujemo Vas v čim večjem številu.






Vodstvo šole s strokovnimi delavci