24.06.2020

Ponudba poletnih prostovoljskih aktivnosti za mlade

Pozdravljeni!

 

Tudi letos smo na Slovenski filantropiji oblikovali ponudbo prostovoljskih aktivnosti za mlade v času poletnih počitnic. Kljub omejitvam, je kar nekaj organizacij pripravilo aktivnosti, ki se bodo izvajale v skladu s priporočili NIJZ. Mladi bodo imeli tako tudi letošnje počitnice priložnost, da jih preživijo aktivno, se česa naučijo in se predvsem s solidarnostjo razvijajo v aktivne državljane.  

 

Pripravili smo dva spletna kataloga, v katerih so objavljene aktivnosti, kjer se potrebuje pomoč mladih prostovoljcev. Eden katalog zajema ponudbo del za vso Slovenijo, drugi samo za Ljubljano. V obeh katalogih pa je kar nekaj del, ki jih lahko prostovoljci izvajajo tudi od doma.

 

Vabimo vas, da mlade povabite v prostovoljske aktivnosti in da preko svoje spletne strani poskrbite za to, da bo informacija o počitniških prostovoljskih priložnostih za mlade poleti dostopna vsem, ki bi jih lahko zanimala – učencem, staršem in širši javnosti.

 

Spletna kataloga prostovoljskih priložnosti za mlade bosta vse poletje objavljena na portalu www.prostovoljstvo.org, na povezavi https://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/prostovoljstvo-v-vzgoji-in-izobrazevanju/katalog-poletnih-prostovoljskih-aktivnosti-za-mlade-2020. Vabimo vas, da povezavo delite.

 

Za podporo pri širjenju prostovoljstva, solidarnosti in aktivnega državljanstva mladih se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

 

Če potrebujete dodatne informacije, nas dobite na 01 433 40 24 in na slovenska@filantropija.org – tudi med počitnicami.

 

Lepo pozdravljeni,

 

Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

E: slovenska@filantropija.org 

www.filantropija.org

www.prostovoljstvo.org


Program Slovenska mreža prostovoljskih organizacij financira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023.