12.10.2021

HITRI LONČKI in MALE SIVE CELICE - snemanje oddaje

Ekipa naših predstavnikov  – Matija Odar iz 7.a , Maja Marković iz 8. b in Matevž Gregorič iz 8. a so se 13. septembra pomerili v hitrostni igri Hitri lončki.   Prebili so se skozi predtekmovanje in bili nagrajeni z tekmovanjem v živo na RTV Slovenija v  Ljubljani.  

Njihova nasprotna ekipa je bila ekipa iz OŠ Elvire Vatovec Prade, ki je bila tudi hitrejša. 

 

Za uspeh za samo sodelovanje v oddaji jim seveda čestitamo.

Oddajo si lahko ogledate 6. 11. 2021.

 

 

Naslednja ekipa naših predstavnikov tretje triade - Vedad Omerdić iz 7.a , Nikita Averyanov iz 8. b in Maša Konestabo iz 9. a so se v spremstvu mentorice krožka Male sive celice, v petek, 8. oktobra odpravili na RTV v Ljubljano na snemanje oddaje Male sive celice. Njihova nasprotna ekipa so bila dekleta iz OŠ Naklo.

 

Naša ekipa  je namreč v pisnem predtekmovanju, ki je potekal 14. septembra prišla v izbor 32-ih ekip in 21. septembra na OŠ Solkan premagala nasprotno ekipo v ustnem delu predtekmovanja Malih sivih celic. 

 

Sledile so priprave;  učenci so imeli zelo malo časa do snemanja oddaje, ki je bila napovedana za  8. oktobra 2021 na RTV Ljubljana.

 

Na vetrovni petek smo se tako odpravili v Ljubljano. Sprejem na RTV je bil prisrčen in topel.

V garderobi so se učenci preoblekli v majice – dodeljena jim je bila rumena barva z logom oddaje MSC. Sledila je priprava na kamere (urejanje maske), nato smo šli v studio.  Voditelj Juš Milčinski je poskrbel za sproščeno in lahkotno vzdušje in obe ekipi pripravil na vsebino same oddaje.

 

Sledilo je snemanje…naši trije učenci so se pogumno (in od strani je delovalo, da tudi brez treme) spopadali z nasprotno ekipo učenk iz OŠ Naklo. Kljub temu, da niso zmagali, so dosegli kar lepo število točk, za kar jim je čestitala tudi odgovorna urednica oddaje. Vsekakor je to bila za njih prijetna in dragocena izkušnja. 

 

Posnetek oddaje si lahko ogledate 13. novembra na RTV Ljubljana.

 

Prilagamo še nekaj foto utrinkov iz snemanja.

                                                                       Mentorica Mateja Rejc

 

Fotogalerija