24.06.2024

Čestitke ob dnevu državnosti in pozdrav počitnicam

Dragi učenci, spoštovani starši in zaposleni!

Dan državnosti je v Sloveniji pomemben praznik, ki ga obeležujemo 25. junija v spomin na razglasitev samostojnosti in neodvisnosti iz leta 1991. 

Veseli me, da smo na šolski prireditvi v praznovanje tega praznika vključili različne umetniške dejavnosti, ki imajo poseben pomen, saj s svojimi izrazi združujejo razumevanje, praznovanje in povezovanje slovenske narodne identitete z umetnostjo.

Umetnost ob dnevu državnosti tako služi kot močno orodje za povezovanje ljudi, izražanje nacionalnega ponosa in razmišljanje o preteklosti ter prihodnosti naroda. Verjamem, da se prek umetnosti zgodovinski dogodki in vrednote lažje prenesejo na mlajše generacije, kar pomaga ohranjati kulturno dediščino in identiteto.

S sodelovanjem na takih dogodkih in aktivnim vključevanjem na proslavah ob dnevu državnosti Slovenci ne le praznujemo svojo preteklost, temveč tudi gradimo svojo prihodnost, bogato z zgodovinskim pomenom in kulturno raznolikostjo.

Pomembno je, da v našem zavodu prepoznamo vrednost kulture, umetnosti in da podpiramo njeno nadaljnjo rast in razvoj ter jo vključimo v praznovanje. Tako oplemenitimo kulturno življenje vrtca in šole.


Zaključek šolskega leta in odhod na počitnice sta za otroke,učence, starše in zaposlene pomembna dogodka, ki prinašata čas za počitek, igro, druženje pa tudi pripravo na prihodnje izzive. 

 Pomembno je, da se čas počitnic dobro izkoristi, da se 2. septembra vsi vrnemo polni energije za novo šolsko leto.


Željka Adamčič, ravnateljica OŠV Ankaran