petek, 16. december 2022

Vrtec se predstavi

Prišel je praznični čas, ko se prižigajo lučke, krasijo novoletne jelke, ko od povsod odmeva glasba in se sliši smeh otrok.

 

Po dolgih dveh letih, ko se nismo mogli družiti, smo se letos razveselili priložnosti, da se vrtec lahko predstavi v prireditvenem prostoru. 

 

V pripravo te prireditve je bilo vloženega veliko truda in časa, strokovni delavci vrtca so z otroki pilili vsebino, pripravljali rekvizite, premislili vsak korak na odru. In otroci so pridno vadili in se ob tem imeli res lepo. Vse to se je na odru obrestovalo. Pripravili so nam prelepo predstavo, polno glasbe, plesa, nasmejanih otroških obrazov.

 Skozi prireditev sta nas vodila prav posebna napovedovalca. Kljub rosnim petim letom starosti sta svoje delo opravila prav profesionalno. Po uvodnem, nekoliko drugačnem voščilu ravnateljice in njene pomočnice za vrtec, so se otroci predstavili z nastopom plesne skupine Densis. Deklice so nam zaplesale Peričice. Za njimi se je ob spremljavi kitare predstavil pevski zbor vrtca s pesmicama Ringa raja ter Kje živi pravljica. Nato so na oder prišli otroci iz skupine morska želva in se predstavili z deklamacijo Deset prstkov, za njimi pa otroci iz skupine riba s pesmijo Pesem želja. Otroci obeh najstarejših skupin, kjer se dejavnosti izvajajo v slovenskem in italijanskem jeziku, so nam zapeli pesem Auguri di buon Natale ter ob glasbeni podlagi razigrano zarajali s Girotondo di Natale. 

In že so na oder prišle velike plesalke, članice plesne skupine Densis iz osnovne šole, ob rokerskih ritmih so se jim pridružile naše male Densis plesalke in skupaj so zaplesale ob pesmi Lučke. Predstava se je zaključila ob zvokih kitare in s pesmijo Uspavanka za Evo, ki so jo zapeli otroci iz skupine delfinov. 

Voditelja sta se nam zahvalila za pozornost in požela še zadnje aplavze.

Da je prireditev lepo potekala, so poskrbeli strokovni delavci v zakulisju, ki so nastopajoče otroke usmerjali, jim pomagali pri preoblačenju, poskrbeli zanje pred in po nastopu. Vse to je bilo skrito očem publike, a opazno na odru, kjer je vse gladko teklo.

 

Lepo je bilo, res lepo. Ne le odlična izvedba otrok in vzgojiteljev, temveč tudi topel in prijazen odziv publike, ki je otrokom pozorno sledila in jih po vsaki točki nagradila z močnim aplavzom. Zato pohvala tudi vam, dragi starši.

 

 

 

 

 

 

Fotogalerija