četrtek, 28. maj 2020

OBVESTILO O POVRATKU OTROK V VRTEC

Spoštovani starši,

 

s 1. 6. 2020 se nam končno obeta povratek večjega števila otrok v vrtec, saj se življenje po epidemiji počasi vrača v stare tirnice.

Otroci se vrnejo v svoje skupine, med svoje prijatelje ter k svojim vzgojiteljem. Normativi nas več ne omejujejo, sprejmemo lahko vse otroke iz skupin, brez deljenja otrok v manjše skupine. Glede na to, da se še nadalje upošteva priporočila in smernice NIJZ, se otroci med seboj ne bodo združevali v jutranjem in popoldanskem času, ravno tako pa bo še naprej poskrbljeno za dosledno izvajanje predpisanih higienskih ukrepov.

Otroka boste pripeljali v njegovo igralnico in ga tam ob odhodu tudi prevzeli. Ker morata strokovna delavca pokriti čas delovanja svojega oddelka, pri tem pa delovati v skladu z Zakonom o vrtcih, smo v preteklih dveh tednih delovali od 7.00 do 16.00, glede na potrebe pa čas lahko prilagodimo na 6.45 do 16.15. 

Vsi, ki s 1. 6. 2020 pripeljete otroka po daljši odsotnosti ponovno  v vrtec, sporočite ure potrebe po varstvu, torej svoj čas prihoda in odhoda v vrtec s klicem v vašo igralnico, le starši otrok iz skupine morski ježek naj do petka pokličejo na 05 6146064  (od 1. 6. 2020 bodo znova otroci v svojih igralnicah). 

 

Ob prvem prihodu prinesite s seboj podpisano izjavo o zdravstvenem stanju otroka, v vrtec pa vedno vstopajte z masko in razkuženimi rokami.

 

V okrožnici smo prejeli še pomemben sklep glede plačila staršev:

Vlada Republike Slovenije je Državnemu zboru RS predložila že tretji interventni zakon – Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije Covid-19 (ZIUOOPE), v katerem je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali vrtca (79. člen predloga zakona).  

Starši, ki so se iz različnih razlogov odločili, da otrok ne vključijo v vrtec, imajo vrtec brezplačno. Če je bil/bo v tem času otrok v vrtcu prisoten le določeno število dni, ostale dneve pa ne, bodo starši za čas odsotnosti otroka iz vrtca, oproščeni celotnega plačila (in ne le za stroške neporabljenih živil).  

 

Za vse dodatne informacije sem dosegljiva na pomocnica.ravnateljice@osv-ankaran.si.

 

Veselimo se vrnitve otrok v vrtec in skorajšnjega snidenja!

 

Kristina Twrdy, pomočnica ravnateljice za vrtec

 

 

Ankaran, 28. 5. 2020