ponedeljek, 15. november 2021

KUHARSKI MOJSTRI PRI JEŽKIH

Pri ježkih smo se pogumno odločili, da tudi mi skuhamo slivovo marmelado. Navdih smo dobili v zgodbici z naslovom »Krtek in jesen«. Kuhanja smo se lotili kot pravi kuharski mojstri. Najprej smo si vse pomembne elemente in sestavine pripravili in visoko zavihali rokave ter pričeli z delom. Rezanje sliv nam je šlo odlično in tudi koščice smo dajali uspešno ven, vsaj tako samo mislili. Vendar nas je palični mešalnik kasneje s hreščanjem opozoril, da ni bilo čisto tako in morali smo še bolj podrobno prečistiti vsebino. V kolikor je ostal kakšen košček se opravičujemo, saj smo del te naše kuharske zgodbe odnesli v steklenih kozarčkih domov. Po končanem mešanju s paličnim mešalnikom smo dodajali sladkor v zmešane slive in jih nato pristavili na kuhalno ploščo. S skupnimi močmi smo pri nizki temperaturi mešali. Po končanem kuhanju smo zmes ohladili in vsak si je napolnil kozarček z marmelado. Naslednji dan smo si za sadno malico, kot krtek in ptička ter ostali živalski prijatelji, tudi mi namazali marmelado na piškote in pojedli. Nastali so fantastični brki in še lepši sladki nasmeški na obrazu.

Prilagamo naš poseben recept in vam želimo sladek dober tek.

 Slivova marmelada - RECEPT:

Sestavine za slivovo marmelado

Potrebujete:
– 1 kg sliv
 –    ½ kg želirnega sladkorja (ali manj, odvisno od sladkosti sliv)

Kako pripravimo slivovo marmelado?

Slive razkoščičite, zmeljete in zmešate z želirnim sladkorjem. Mešanico med mešanjem segrevate do vretja, nato mešate še približno 6 do 9 minut. Med tem v pečici segrejete kozarce za vlaganje poljubne velikosti in vanje prelijete marmelado. Zaprite jih in jih počasi ohlajajte. Najbolje, da jih pokrijete s toplo odejo ali čim podobnim, da se ne bodo prehitro ohladili.

Fotogalerija