četrtek, 12. september 2024

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Spoštovani starši,

prihodnji teden bo EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI (16. 9. - 22. 9. 2024). Kot vsako leto bomo tudi letos sodelovali z naslednjimi aktivnostmi:

AKTIVNO V VRTEC IN ŠOLO

1. razred: BELI ZAJČEK

Z igro želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad in posledično k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca in šole. 

Starši učence pospremite od parkirišča nasproti pošte do šole. Starši prvošolcev dobite poseben kartonček za na armaturo vozila, ki Vam omogoča brezplačno parkiranje na parkirišču pred pošto. 

V času poteka igre boste imeli vsi, ki otroka ne morete pripeljati v šolo peš, možnost parkiranja na parkirišču pred pošto, ob Jadranski cesti. Nato otroka  od parkirišča peš pripeljete v šolo.   

V šoli boste jutri (v petek, 13. 9. 2024) prejeli eno dovolilnico, s katero boste ob parkiranju označili avto. Oznaka velja samo v tem tednu, dokler poteka igra.  

2. – 8. razred: Spodbudimo učence, da v šolo vsaj ta teden prihajajo peš, s kolesom, s skirojem, s šolskim avtobusom. Z učenci, ki stanujejo izven Ankarana, smo se že dogovorili, da jih ta teden pripeljejo starši do parkirišča pri pošti od koder se nato sprehodijo do šole. 

Cilj omenjene aktivnosti je skrb za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok ter zmanjšanje prometa v okolici šole. 

Cel teden bosta zaprta parkirišče vrtca in šole. Omogočena bo dostava, odvoz smeti, morebitna intervencija ter dostop invalidom. 

 

Hvala za razumevanje in podporo.

Željka Adamčič, ravnateljica OŠV Ankaran

 

»S hojo smo bolj zdravi, srečni in pametni.«

(Shane O'Mara, avtor knjige Hvalnica o hoji)