07.10.2019

DAN ZDRAVE ŠOLE

V torek, 24.9.2019, smo šolski dan posvetili zdravemu izkoriščanju prostega časa. Našim učencem so se predstavili športni klubi, ki delujejo v občini, in sicer z namenom, da spoznajo šport kot zdravo obliko preživljanja prostega časa in tudi zato, ker skrbimo za razvoj dobrih povezav med šolo, domom in lokalno skupnostjo. 


Naši učenci so na ta dan: veslali, igrali odbojko in nogomet, vadili vihtenje paličice in gibe telesa pri twirlingu, spoznavali različne prijeme pri karateju in judoju, spoznavali strelsko športno dejavnost in opravili pohod po dveh sprehajalnih poteh našega domačega kraja. Hodili so po Reslejevem gaju in po Beblerjevi poti. Na slednji so nas pospremili člani Ankaranskega kluba brigadirjev in lokalni umetnik Edelman Jurinčič nam je na kratko predstavil Aleša Beblerja- Primoža po katerem je pot dobila ime, ki se vije mimo njegovega doma.


V prostorih šole pa se je pripravljalo zdrave sladice, saj se dobro zavedamo, da je zdrava prehrana ena od ključnih dejavnikov, da se dobro počutimo in da zmoremo vse športne, učne in druge življenjske napore. Kulinarično delavnico je vodil kuhar Tomaž Bevčič.

Naši učenci so po športni in kulinarični delavnici imeli priložnost tudi zaigrati na instrumente v ritmu rock glasbe, saj je tudi glasba zelo pomemben element zdravega življenja. Glasbeno delavnico je vodil kitarist Marty Favento.


Fotogalerija