01.02.2017

Utrinki iz leta 2016 (4)

V decembru so učenci naše šole nastopili na eni občinski in dveh društvenih prireditvah v Ankaranu.

3. 12. 2016 so zažarele lučke na božičnem drevescu, pod katerim smo se vnovič predstavili učenci OŠV Ankaran. Prvi je nastopil pevski zbor pod vodstvom učitelja Igorja Smolnika. Med drugim so zapeli tudi slovensko-italijansko pesem, ki je obiskovalce popeljala v predbožični čas. Zatem so se z recitacijo božičnih pesmi predstavili učenci 6. a: Valeria Bošković, Urh Knafelc, Lana Filipčič, Andreja Stupar, Andrej Korošec, Jernej Bratuž in Vasja Cvikl Pišot. Preden smo si obuli drsalke, smo poslušali Sveto noč v moji izvedbi.

Živa Kralj, 6. a

14. 12. 2016 smo učenci nastopali v hotelu Adria. Učenci drugega razreda so nastopali s pesmijo o zimi. Otroški pevski zbor je zapel tri pesmi. Vsi upokojenci so močno ploskali, ker so jim bile pesmi zelo všeč. Učenci višjih razredov smo recitirali pesmi, povezane z božičem in novim letom. Mislim, da je naš nastop upokojencem polepšal celoten večer.

Melanija Ačko Jarkovič, 9. a

22. 12. 2016 sem imela nastop za združenje borcev iz Ankarana. Prebrala sem nekaj misli in najlepše spomine devetošolcev s svojimi starimi starši. Poleg recitala se je s petimi pesmimi predstavil mladinski pevski zbor.

Zarja Černe, 9. a

Moji najlepši spomini z nonoti so s sprehodov in pohodov v gore. Skupaj smo prehodili že veliko in zelo rada gledam slike iz vseh naših avantur. Zelo dobro se spominjam tistega, ko smo šli na počitnice v Bovec in cel teden hodili. Šli smo na Kanin, kjer je bilo čudovito, čeprav sem se zelo bala gondole. Bili smo tudi na Mangartskem sedlu, kjer smo božali ovce. Zelo rada hodim z njima, ker se vedno veliko smejimo, povesta mi veliko starih zgodb in spominov iz mladosti. Tiste počitnice so mi bile zelo všeč tudi zato, ker sem bila takrat prvič skupaj z njima proč od doma.

Melanija Ačko Jarkovič, 9. a


Z nono imam najlepše spomine iz otroštva: Nekega dne sem bila pri njej doma, na kosilu. Bilo je še deset dni do mojega 11. rojstnega dneva. Po kosilu smo se z nono in teto pogovarjale o mojih željah za rojstni dan. Zelo sem si zaželela iti v Gardaland, nato pa jest v McDonald's. Zjutraj na moj rojstni dan me je zbudilo trobljenje noninega avta. Povedala mi je, da me tistega dne pelje v Gardaland, ker sem si to najbolj želela. Pripravila sem se in odpeljali sva se ter tam uživali cel dan, nato pa sva šli še jest večerjo v McDonald's. To je bilo najlepše darilo, zato se mi je ta dan vtisnil v spomin.

Lia Apollonio, 9. a

 

Najbolj se mi je vtisnil v spomin dan, ko sem se skupaj z nonotom odpravila na sprehod. Skupaj sva rabutala češnje, ki sem jih vsak dan gledala z okna. Češnje so namreč moje najljubše sadje. 

Zala Bratuž, 9. a

 

Imam veliko lepih spominov s svojo nono: Zgodilo se je pred kratkim, ko je moja prijateljica prespala pri meni. Bila je že polnoč, ko smo s prijatelji in prijateljicami bili pred našo garažo. Nona me je ves čas klicala in spraševala, ali nas zebe, ali naj nam prinese odeje in ali smo lačni. In kar naenkrat je prišla k nam s kupom palačink z nutelo, ker jo je skrbelo, da smo lačni.

Maša Cvikl Pišot, 9. a

 

Spomnim se, ko sem v otroštvu morala na poletne počitnice z dedkom v toplice. Sprva nikakor nisem hotela iti, vendar sem na koncu le ob privolitvi svojega brata, sestre ter bratranca in sestrične privolila tudi jaz. Danes sem res srečna, da sem to naredila, saj so to bile moje najlepše počitnice do sedaj in nikoli jih ne bom pozabila.

Zarja Černe, 9. a

 

Najbolj se spomnim dneva, ko sva z mojim nonotom šla v trgovino Interšpar na sladoled. Potem sem ga prepričala, da greva pogledat trgovino s telefoni in radii. Nato sem sredi trgovine jokala, da hočem bel radio, in on mi ga je kupil. Uporabljala sem ga nekaj dni in od takrat je moj radio v eni omari ves prašen. Tisti dan sem nonota tudi prisilila, da se grem slikat v avtomat in niti ena slika mi ni bila všeč, zato sem se tisočkrat slikala in slika je bila vsakič grša.

Lea Ugrenović, 9. a