21.01.2019

Šola predstavlja


Učenci OŠV Ankaran smo 19. 12. 2018 za obiskovalce prireditev December v Ankaranu v velikem prireditvenem šotoru pripravili kulturni program in pogovor z lokalnima avtorjema.

V svojem pozdravnem nagovoru je ravnateljica OŠV Ankaran Željka Ličan Adamčič vsem prisotnim najprej čestitala ob dnevu samostojnosti in enotnosti, nato pa namenila naslednji domiselni in iskrivi zapis: 

Bliža se konec leta, in to je čas inventur oz. letnih popisov, katerim je potrebno nameniti veliko pozornosti. Staršem in zaposlenim v OŠV Ankaran verjetno ni prijetno ob besedi inventura in sprašujete, zakaj vam zdaj o tem govorim. Verjetno pa naši učenci sploh ne vedo, kaj je to inventura.

To je dejavnost, ko po prostorih vrtca in šole preštevamo in pregledujemo, če so vse stvari na svojem mestu, da kaj ne manjka: npr. stoli, mize, omare, zemljevidi …

Inventuro sem opravila tudi jaz. Vzela sem svoj seznam in pregledala, če je pri nas prisotno vse tisto, kar mislim, da je nujno potrebno, da lahko naš zavod deluje:

1. prijetno vzdušje in dobra volja: je in se ujema z lanskim stanjem,

2. veselje do učenja: nekaj ga manjka, opomba: nabava v 2019, 

3. pisanje domačih nalog: je, vendar na hodnikih, opomba – potreben je prenos na novo nahajališče – dom,

4. branje, pisanje, petje in igra: to vse je, celo več, zato smo nekaj tega prinesli v šotor.

Večer so zaznamovali petje, dramski prizori in pogovor o literaturi. Najprej se nam je predstavil otroški pevski zbor pod mentorstvom Igorja Smolnika in Anje Zalar. Zapeli so dve igrivi otroški pesmici in dve zimski otroški pesmici, eno izmed njih tudi v več jezikih.


Prisrčnost najmlajših šolskih pevcev vedno naleti na topel sprejem pri njihovih poslušalcih

Pod mentorstvom Valentine Šukljan je nastopilo 21 učenk dramskega krožka od 4. do 8. razreda. Zaupale so nam, kaj si želijo in kaj je zanje pomembno.


Dinamičen in trendovski nastop je požel velik aplavz in odobravanje navdušenega občinstva

Prisluhnili smo še mladinskemu pevskemu zboru pod mentorstvom Igorja Smolnika. Teme njihovih pesmi so bile ljubezen, domovina in božič.


Nekoliko večji pevci so se lotili zahtevnejših zimzelenih popevk

Literarna gosta Edelman Jurinčič in Vasja Klun sta spregovorila o svojem odnosu do Ivana Cankarja in o lastnem besednem ustvarjanju. Pogovor z njima bomo objavili v občinskem glasilu Amfora.

Avtor fotografij je Davor Jerman.