08.03.2017

Dve prireditvi v februarju

Učenci naše šole so nastopili na občinski prireditvi 7. 2. 2017, na predvečer kulturnega praznika, in na šolski prireditvi 24. 2. 2017, pred začetkom zimskih počitnic.

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika smo v Ankaranu letos zasnovali širše. Ob Prešernovem dnevu smo praznovali tudi valentinovo, se poklonili Williamu Shakespearju ob 400. obletnici njegove smrti in se pridružili dejavnostim ob vseslovenskem mesecu kulture. Naši vodilni tematski niti sta bili tako ljubezen in prijateljstvo.

Na občinski prireditvi so nastopili otroški in mladinski pevski zbor ter učenci predmetne stopnje Maša Ravnihar, 7. a, Ožbej Koblar, 7. a, Zarja Černe, 9. a, Jakob Lev Bergoč, 8. b, Valeria Bošković, 6. a, Andrej Korošec, 6. a in Urh Knafelc, 6. a.

Častna govornica je bila kulturnica in aktivistka Irena Urbič, ki je svoj nastop pospremila z naslednjimi besedami:

Mlada Občina Ankaran je letos prvič uradno proslavljala kulturni praznik. Prešeren program so oblikovali mladi Ankarančani pod mentorstvom dobrih učiteljev, zgodovinarka dr. Meliha Fajić in violinist Romeo Drücker. Res sem bila počaščena, da sem bila tudi sama povabljena k besedi.

Dogajanje je spremljala tudi ekipa Primorskih novic:

http://www.primorske.si/Novice/Istra/Tako-so-presernovali-Ankarancani-foto

Na šolski prireditvi smo prvič pozdravili otroke najstarejše skupine iz vrtca.

Nastopili so še učenci 1. a in 1. b, otroški in mladinski pevski zbor, učenci predmetne stopnje Vasja Cvikl Pišot, 6. a, Lana Filipčič, 6. aMaša Ravnihar, 7. a, Ožbej Koblar, 7. a, Zarja Černe, 9. a, Jakob Lev Bergoč, 8. b, Valeria Bošković, 6. a, Miha Kompan Breznik, 8. b, Melanija Ačko Jarkovič, 9. a, in Živa Kralj, 6. a, ter ravnateljica Renata Jenko.

V program smo med drugim uvrstili tudi to misel slovenista in kulturnega zgodovinarja ddr. Igorja Grdine: 

Prešeren je enciklopedični pesnik. Poet je vedel več, kot je videl. Zaznaval je globlje, kot je slišal. Potemtakem je moč reči, da je bil v svojem ustvarjanju sposoben izvedeti in razumeti bistveno več, kot mu je v dojemanje ponujala tragična usoda lastnega bivanja.

Fotogalerija